Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Mustade oliividega röstitud köögiviljad

Valmistusaeg: Tik-tak (30-60’)

Vaja läheb:

  • 1 kg väiksemaid koorega kartuleid, poolitatuna
  • 1 dl oliiviõli
  • mõned oksad rosmariini
  • 1 küüslaugupea, küüned eraldatud ja kooritud
  • 100 g musti oliive, kivi eemaldatud ja jämedalt hakitud
  • ühe sidruni koor
  • musta pipart
  • soolahelbeid
Mustade oliividega röstitud köögiviljad Koorimata

Vahemerelised lisandid meie igapäevase kartuli juures on mõnus leid. Rosmariin, oliivid ja küüslauk teevad muidu üsna lihtsad ahjukartulid omaette elamuseks. Parima tulemuse saavutamiseks kasuta võimalikult häid tooraineid – oliivid ikka koos kiviga, oliiviõli korralik ja rosmariin ka värskena. Väikesed õiged nüansid ja suurepärane lõpptulemus ongi garanteeritud.

Kuumuta ahi 200 kraadini. Laota kartulid küpsetuspaberiga kaetud röstimispannile ning piserda üle oliiviõliga. Laota kartulite juurde rosmariin, soolahelbed ja värskelt jahvatatud must pipar. Sega kõik läbi ja rösti kartuleid umbes 20 minutit. Lisa küüslauguküüned ning küpseta veel umbes samapalju. Tõsta kartulid ahjust, sega juurde oliivid ja sidrunimahl. Serveeri kuumana, piserda veel täiendavalt oliiviõli ning vajadusel soolahelbeid ja musta pipart.

Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru