Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Ilma põhjata kartulipirukas salaami ja mozzarella’ga

Valmistusaeg: Tund ja +

Vaja läheb:

  • 1 kg kartuleid
  • 200 g salaamit
  • 250 g mozzarella’t
  • 200 g kirsstomateid
  • 5 muna
  • 4 dl piima
  • 100 g võid
  • 1,5 dl riivitud Parmesani
  • 1 dl hakitud peterselli
  • soola
Ilma põhjata kartulipirukas salaami ja mozzarella’ga

Koori kartulid, keeda pehmeks. Tambi katki. Tükelda salaami väikesteks tükikesteks. Poolita kirsstomatid. Klopi munad lahti. Sega hulka piim, sulatatud ja jahutatud või, 1 dl Parmesani ning hakitud petersell. Lisa kartulimass, veidi soola ja sega läbi.

Vooderda 23 cm lahtikäiv vorm küpsetuspaberiga, määri servad võiga. Tõsta pool kartulimassist põhja. Laota peale salaamitükid. Pudista näppude vahel salaami peale tükikestena mozzarella. Juustule tõsta ⅔ tomatitükkidest. Laota peale ülejäänud kartulimass. Kõige peale laota ülejäänud tomatipoolikud ning puista üle 0,5 dl riivitud Parmesaniga. Küpseta 200 kraadi juures 30‒40 minutit. Lase enne söömist 20‒30 minutit jahtuda ja taheneda. Paku kõrvale värsket rohelist salatit.

Retsepti on koostanud Mari-Liis Ilover.