Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Kanahautis kartuliga tomatikastmes

Valmistusaeg: Pisut rohkem (10-30’)

Vaja läheb:

  • 4 kanafileed, tükeldatuna
  • 1 sibul, hakituna
  • 2 küüslauguküünt, hakituna
  • 1 lillkapsas, õisikud eraldatud
  • 3‒4 kartulit, koorituna ja tükeldatuna
  • 1 väiksem brokolipea, õisikud eraldatud
  • 1 sl korma karripulbrit
  • 1 purk purustatud tomateid
  • 8 dl kanapuljongit
  • praadimiseks õli
  • soola ja pipart
Kanahautis kartuliga tomatikastmes

Lihtne ja mõnus veidi indiapärase maitsenüansiga köögiviljaroog, kus kana küpseb tomatikastmes koos köögiviljadega. Reeglina maitseb see natuke teistmoodi ühepajatoit hästi ka lastele. Köögiviljade osas võid ise kombineerida ning soovi korral lisada ka näiteks suvikõrvitsat, porgandit või muud meelepärast köögivilja. See on täpselt selline pajaroog, mis maitseb eriti hästi järgmisel päeval, kui maitsed on saanud seguneda.

Tükelda kanafilee. Prae kanafileed õlis kuni kuldse värvuseni, lisa siis hakitud sibul, küüslauk ja karripulber. Kuumuta kõik läbi. Vala juurde purustatud tomatikaste ning kuum puljong. Kalla juurde ka tükeldatud kartul. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ning keeda umbes 15 minutit. Lisa lillkapsa- ja brokoliõisikud ning hauta veel paar minutit. Lillkapsas ja brokoli võivad jääda kergelt krõmpsud. Maitsesta soola ja pipraga.

Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru