Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Kartuli-lõhekotletid

Valmistusaeg: Tik-tak (30-60’)

Vaja läheb:

  • 200 g lõhe- või forellifileed
  • 300 g keedetud kartuleid
  • 1 sl ketšupit
  • 1 tl sinepit
  • 1 muna
  • 2 sl hakitud tilli
  • soola
  • veidi nisujahu
  • praadimiseks õli
Kartuli-lõhekotletid

Maitsesta kalatükk soola ja pipraga. Tõsta ahjuvormi või -plaadile ja küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Eemalda kalalt seejärel nahk ja nähtavad luud. Vajuta kala kahvliga helbeliseks. Riivi keedetud kartulid. Sega omavahel lõhetükikesed, riivitud kartul, ketšup, sinep, lahtiklopitud muna ja hakitud till. Maitsesta segu soolaga.

Vormi käte vahel 8 ümarat 1 cm paksust pätsikest. Tõsta need taldrikule või lõikelauale. Hoia 20 minutit külmkapis, et nad taheneksid. Paneeri kotletid väheses nisujahus ning prae kuumas õlis mõlemalt poolt kuldseks. Paku kõrvale värsket salatit.

Retsepti on koostanud Mari-Liis Ilover.