Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Kartuli-porrusupp

Valmistusaeg: Tik-tak (30-60’)

Vaja läheb:

  • 500 g kartuleid
  • 200 g porru valget osa
  • 1 sibul
  • 2 sl võid
  • 1,5 l kanapuljongit
  • 100 ml 35% koort (soovi korral)
  • soola, pipart
  • murulauku või rohelist sibulat
Kartuli-porrusupp

Puhasta porrud ja sibul, viiluta. Hauta porrut ja sibulat pannil võis umbes seitse minutit. Sega sageli. Kõrbema ei tohi lasta, see rikub supi maitse. Kuumuta kanapuljong keemiseni ja lisa sellesse porru, sibul ja tükeldatud kartul. Keeda, kuni kartul on pehme. Püreesta supp kannmikseris või aja läbi sõela, saad siidise püree. Sausegurit ära kasuta, kartul muutub kleepjaks. Vala supp uuesti potti, lisa soovi korral koor, kuumuta ning maitsesta soola-pipraga. Serveeri murulaugu või hakitud rohelise sibulaga.

Suppi võib maitsestada ka värskelt riivitud muskaatpähkliga. Või siis lisada hoopis sidrunimahla, küüslauku või ingverit. Miks mitte ka sortsuke valget veini. Serveerida võib ka hapukoore ja peterselliga. Praetud peekoniribad supi peal on samuti mõnusad. Kui seesama supp täiesti ära jahutada ja lisada kruusitäis piima, saab sellest hoopis üks teine kuulus supp, Vichyssoise.

Retsepti on koostanud Mari-Liis Ilover.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru