Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Kartuli-sibulaomlett ehk Hispaania tortilja

Valmistusaeg: Pisut rohkem (10-30’)

Vaja läheb:

  • 500 g kartuleid (4 keskmist)
  • 2 sibulat
  • 1 punane paprika
  • 6 muna
  • hakitud peterselli
  • oliiviõli
  • soola
Kartuli-sibulaomlett ehk Hispaania tortilja

Viiluta kooritud kartulid ühtlasteks õhukesteks viiludeks. Viiluta ka sibul. Puhasta paprika seemnekojast, viiluta. Kuumuta 24 cm mittenakkuva (!) põhjaga pannil 2 sl oliiviõli. Tõsta kartulid pannile. Maitsesta vähese soolaga. Prae segades paar minutit, nii et kartulid saaksid kõikjalt õliseks. Vala pannile 1 dl vett, kata pann kaanega ja lase kartulitel umbes 10 minutit küpseda.

Nõruta kaane vahelt üleliigne vesi, kui seda on jäänud. Libista kartulid pannilt taldrikule. Puhasta pann. Kuumuta 3 sl oliiviõli ja prae selles sibulaid ja paprikaviile madalal kuumusel umbes 7 minutit, kuni sibulad on kuldsed ja paprika pehmenenud.

Klopi munad 1 tl soolaga lahti. Tõsta pannile kartulid, sega õrnalt sibula ja paprikaga läbi. Vala peale munad. Prae keskmisel kuumusel kaane all umbes 10 minutit, kuni munasegu on peaaegu hüübinud ja toit altpoolt kuldne. Aita pannilabidaga külgedelt ja alt kaasa, et omlett panni küljest kindlasti lahti tuleks. Aseta pannile suur taldrik ja pööra omlett kiire liigutusega sellele ümber. Kui pann on väga kuiv, lisa veidi õli. Libista omlett pannile tagasi ja prae ka teiselt poolt kuldseks. Raputa peale hakitud peterselli.

Retsepti on koostanud Mari-Liis Ilover.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru