Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Kartuli-suitsukalavorm

Valmistusaeg: Tik-tak (30-60’)

Vaja läheb:

  • 400 g kartulit
  • 400 g suitsuturska
  • 2 küüslauguküünt
  • 50 ml oliiviõli
  • 2 muna
  • u 1 dl kuuma piima
  • 2 sl hakitud rohelist sibulat
  • musta pipart
Kartuli-suitsukalavorm

Koori ja tükelda kartulid. Keeda pehmeks. Tambi kuumalt katki. Haki küüslauguküüned. Kuumuta pannil oliiviõli, hauta küüslauk selles vaiksel tulel helekollaseks. Jälgi, et kõrbema ei läheks! Jahuta veidi ja vala õli koos küüslauguga tambitud kartulitele. Haki suitsukala peeneks. Sega koos rohelise sibula ja lahtiklopitud munadega kartulimassile. Lisa kuuma piima nii palju, et segu saaks vedelama kartulipudru konsistentsi. Vala suurde ahjuvormi või 4 väiksesse portsjonivormi ja küpseta 200 kraadi juures 15 minutit, kuni roog on kuldne. Jahvata peale pipart. Serveeri röstsaiaga.

Retsepti on koostanud Mari-Liis Ilover.