Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Kartulid suitsukalakastmega

Portsjonite arv: 4

Vaja läheb:

  • U 600 g keedetud kartuleid

Kaste:

  • 125 g kuumsuitsulõhet
  • 100 g toasooja maitsestamata toorjuustu
  • 2 sl maitsestamata jogurtit
  • Musta pipart, (soola)
  • Hakitud värsket tilli ja murulauku
Kartulid suitsukalakastmega Koorimata

Suitsukala kuulub Eesti suve juurde sama kindlalt nagu värske kartul. Lõhe võid asendada ka muu kuumsuitsu saanud uimelisega. Kui elektrilised abimehed puuduvad, võid kastme kokku segada käsitsi. Kalatükid jäävad siis lihtsalt veidi suuremad, kuid see lisabki mõnusat tekstuuri. Paku kastet kuumade kartulite juurde või sega külmade kartulitega – viimasel moel saad maitsva salati.

Tõsta suitsukala, toorjuust ja jogurt köögikombaini ning valmista ühtlane kreem. Seda võib teha ka saumikseriga. Vajadusel lisa soola. Jahvata veskist peale musta pipart ning kaunista hakitud tilli ja murulauguga. Söö koos kuumade või külmade kartulitega.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru