Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Kartuli-koriandritäidisega pisipirukad

Valmistusaeg: Pisut rohkem (10-30’)

Vaja läheb:

  • 500 g võiga lehttainast
  • 3‒4 kooritud, keedetud ja pudruks surutud kartulit
  • peotäis koriandrit, rohelist sibulat jt meelepäraseid ürte hakituna
  • 50 g võid
  • soovi korral riivitud juustu
  • määrimiseks muna

Soovi korral võib tummisema täidise teha näiteks peekoniga vm lihakraamiga.

Kartuli-koriandritäidisega pisipirukad

Lihtsad ja mõnusad pisipirukad, mis võluvad koriandri ja kartuli imehästi sobituva maitsega. Kui Eesti köögis peetakse kartuli nn ihuürdiks eelkõige tilli, siis maitse sobitumise vaatenurgast ei jää koriander tillile sugugi alla. Nendest pisipirukatest saavad üsna suure tõenäosusega iga pidulaua hitid ja suvistele aiapidudele sobivad nad täiesti ideaalselt.

Sega kuuma kartulipudru sisse tükeldatud või ja lase sulada. Sega juurde hakitud ürdid, soovi korral juust ning maitsesta segu soola ja pipraga.

Rulli jahusel pinnal tainas piklikuks ribaks. Riba keskmisele 1/3-le laota kartulitäidist, suru see ühtlaseks “vorstiks” ning tõsta mõlemad tainaääred kartulipudru peale. Keera liitekoht allapoole ning lõika täidetud tainavorstist meelepärase suurusega pirukad. Tõsta ahjuplaadile, määri pealt lahtiklopitud munaga ning küpseta 200 kraadi juures (pöördõhuga) 10‒15 minutit ehk seni, kuni pirukad on kaunilt kuldpruunid. Serveeri soojalt.

Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru