Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Kihiline kartulivorm paprika ja baklažaaniga

Valmistusaeg: Tund ja +

Vaja läheb:

  • 400 g kartuleid, koorituna ja viiludeks lõigatuna
  • 400 g baklažaani, viiludena
  • 2 paprikat, pikkade ribadena
  • 3 sl oliiviõli
  • soola ja pipart

Kaste:

  • 400 g purgitäis purustatud tomateid
  • peotäis punet, hakituna
  • 3 küüslauguküünt, hakituna
  • 2 sl oliiviõli
  • 1 sl suhkrut
Kihiline kartulivorm paprika ja baklažaaniga

Maitsev ja tervislik taimne vorm kartuli, baklažaani ja paprikaga, mis algselt pärit Mallorcalt. Mallorcal küpsetatakse sellist kihilist vormi savist terrakotapottides. Suvisel ajal, kui tomatid magusad, võib konservtomatite asemel kasutada ka värskeid tomateid.

Kastme jaoks kalla pannile tomatikaste, lisa küüslauk, pune, oliiviõli, sool, suhkur ja pipar ning hauta kõik kaane all vaiksel kuumusel umbes 20 minuti jooksul läbi.

Kuumuta pannil veidi oliiviõli ning prae kartulid mõlemalt poolt kuldpruuniks. Seda peaks tegema osade kaupa. Laota kartulid õliga määritud ahjuvormi põhjale. Lisa pannile veel õli ning prae samamoodi baklažaan mõlemalt poolt korralikult pruuniks. Tõsta kartulitele peale. Prae ka paprika läbi ning tõsta baklažaani peale. Laota vormile tomatikaste ning küpseta 180‒200 kraadi juures umbes 20 minutit. Sobib serveerida nii soojalt kui ka külmalt.

Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.