Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Kleepjad kartulid

Valmistusaeg: Tik-tak (30-60’)

Portsjonite arv: 2

Vaja läheb:

  • 400 g koorega kartuleid
  • 1 küüslauguküüs
  • 0,5 dl õli
  • 1 sl sojakastet
  • 1 sl vahtrasiirupit või vedelat mett
  • 1 sl suhkrut
  • 1 tl ketšupit
  • Tšillihelbeid või -pulbrit
  • 1 sl seesamiseemneid
  • 2 sl hakitud rohelist sibulat
  • Soola, pipart
Kleepjad kartulid Koorimata

Kogus: kahele-kolmele.
Valmistusaeg: 30 minutit + kartulite jahtumiseks kuluv aeg.

Soolakas-magusas-hapukas kastmes kartulid on paras maitseüllatus, mis on eriti mokkamööda aasiapäraste maitsete austajatele. Mõnus näks näiteks filmiõhtu kaaslaseks!

Keeda kartulid küpseks. Lase täielikult külmkapis jahtuda. Mõistlik on keeta kartulid valmis eelmisel päeval.

Lõika kartulid veerandikeks. Purusta küüslauk. Kuumuta pannil õli. Lisa pannile kartulid ja küüslauk. Prae, kuni need on kuldsed.

Sega väikeses kausis omavahel sojakaste, siirup või mesi, suhkur ja ketšup. Lisa kartulitele. Küpseta segades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola ja pipraga, puista peale seesamiseemneid ja rohelist sibulat.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru