Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Klopitud kartulid

Valmistusaeg: Pisut rohkem (10-30’)

Vaja läheb:

  • 700‒800 g jahusemaid kartuleid, koorituna
  • peotäis hakitud peterselli
  • peotäis hakitud tilli
  • 3 küüslauguküünt, peeneks hakituna
  • 100 g võid
  • meresoola
Klopitud kartulid

Võrratult lihte moodus, kuidas muidu nii tavapärasest kartulist võib saada imeline kartuliroog.

Keeda kartulid korralikult pehmeks ja kurna. Jäta veidi kartulikeeduvett alles. Lisa hakitud ürdid, küüslauk, sool ja või. Klopi tugevate liigutustega potitäis kartuleid läbi. Söö kohe ja serveeri juurde värske kurgi ja tomati salatit hapukoorega.

Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.