Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Köögiviljakarri kartuliga

Valmistusaeg: Tik-tak (30-60’)

Vaja läheb:

  • 1 sibul, hakituna
  • 1 tšillipipar, seemned eemaldatud ja hakituna
  • 3 küüslauguküünt, hakituna
  • 3 dl köögiviljapuljongit
  • 1 kaneelipulk
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 tl kurkumit
  • 0,5 tl jahvatatud koriandrit
  • 400 ml purk kookospiima
  • 2 suuremat tomatit, hakituna või 400 ml purk konserveeritud tükeldatud tomateid
  • 1 väiksem baklažaan, tükeldatuna
  • 300 g kartuleid, tükeldatuna
  • soola ja pipart
  • värsket koriandrit
Köögiviljakarri kartuliga

Indiapäraste maitsetega mõnus hautis, kus meie rahvusmugul kartul esineb üsna ootamatus koosluses. Väga maitsev sellegipoolest ja tegelikult on põnev avastada, kuivõrd teistmoodi iseloomu saab kartul eksootilises seltskonnas.

Kuumuta pannil õli keskmisel kuumusel ning prae sibulat, kuni see on klaasjas. Lisa küüslauk ja tšilli ning kuumuta need ka läbi. Samale pannile lisa vürtsid, kuumuta. Lisa kuum puljong ja lase keema tõusta. Kalla juurde kookospiim ning tükeldatud tomatid. Lase jälle keema tõusta ning lisa siis baklažaan, kartul ja sool. Alanda kuumust, kata pann kaanega ning hauta, kuni kartul ja baklažaan on pehmed. Selleks kulub umbes 30 minutit. Serveeri kohe. Enne serveerimist võid kaneelipulga eemaldada. Puista peale hakitud värskeid ürte.

Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru