Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Kreeka kartulihautis (Patates Yahni)

Portsjonite arv: 6

Vaja läheb:

  • 1 suur punane sibul
  • 3–4 küüslauguküünt
  • U 0,5 dl oliiviõli
  • 700 kg kartuleid 
  • 3 tomatit
  • 2 sl tomatipastat 
  • 1 tl kuivatatud punet
  • 1 tl suhkrut
  • U 2,5 dl vett
  • Peotäis hakitud värsket peterselli
  • Soola, musta pipart
Kreeka kartulihautis (Patates Yahni) Koorimata

Eriti sümpaatseks teeb selle toidu asjaolu, et koostisaineid on vähe. Kui sul on kartuleid, tomatit ja sibulat, on mõnus pajatäis sama hästi kui olemas!

Vabalt võib toidule hautamise lõppstaadiumis lisada ka oliive ja puistata valmis roale peale veel fetat. Originaalis need hautises küll ei käi, aga kindlasti ei solvu ükski Kreeka vanaema selliste väikeste lisanduste peale.

Viiluta punane sibul. Vajuta küüslauguküüned noa laiema poolega katki ja haki. Lõika kartulid paarisentimeetristeks kuubikuteks. Lõika tomatid väikesteks tükkideks.

Kuumuta sügavama panni või paksupõhjalise haudenõu põhjas oliiviõli. Seda peab olema nii palju, et jaguks kenasti sibulate hautamiseks. Hauta sibulaid oliiviõlis madalal kuumusel umbes 5 minutit. Lisa küüslauk ja hauta veel 5 minutit. 

Lisa kartulid, tomatid, tomatipasta ja kuivatatud pune. Maitsesta suhkru, soola ja pipraga. Lõpuks lisa vesi.

Hauta madalal kuumusel umbes 45 minutit, kuni kahvel läheb suuremat vastupanu osutamata kartulitesse. Puista hautisesse petersell. Maitse ja kui tarvis, lisa soola-pipart.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru