Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Krõbedad kartulid seahakkliha ja koriandriga

Valmistusaeg: Tik-tak (30-60’)

Vaja läheb:

  • 4 keskmise suurusega kartulit, koorituna ja tükeldatuna
  • 250 g seahakkliha
  • 1 kollane või roheline paprika, puhastatuna ja tükeldatuna
  • 1 peotäis hakitud rohelist sibulat
  • valget pipart
  • 2‒3 sl kartulikeeduvett
  • peotäis värsket hakitud koriandrit
  • 2 tl soola
  • näpuotsaga suhkrut
  • praadimiseks maapähkli- või muud õli
Krõbedad kartulid seahakkliha ja koriandriga

See on lihtne ja maitsev roog Hiina köögist, kuigi maitsekombinatsiooni poolest sobiks selline toit hästi ka Eesti või muu riigi kööki, kuna tegu on tõeliselt universaalse kooslusega. Algselt on see toit pärit siiski Hiinast, täpsemalt Shanxi provintsist ning tegemist on pigem moodsama Hiina toiduga.

Keeda kartuleid vees, kuni nad on pehmed ning kurna siis, jättes osa kartulikeeduvett alles. Kuumuta voki- või suuremal pannil õli ning prae kartulid kuldseks. Tõsta kartulid pannilt ära. Kalla pannile täiendav kogus õli ning prae seahakkliha läbi koos paprika ja rohelise sibulaga. Maitsesta soola, suhkru ja valge pipraga. Kalla juurde praetud kartul ning lisa paar supilusikatäit kartulikeeduvett. Hauta paar minutit, kuni kartulid on läbi kuumenenud. Tõsta pliidilt, sega juurde koriander ning serveeri kohe.

Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.