Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Krõbedad purustatud ahjukartulid

Valmistusaeg: Tik-tak (30-60’)

Vaja läheb:

  • 10‒12 väiksemat ühesuurust kartulit, võimalusel kasuta punasekoorelisi
  • õli
  • soola
  • pipart
  • kuivatatud maitsetaimi (tüümian või petersell sobivad eriti hästi)
Krõbedad purustatud ahjukartulid

Maitsev ja nutikas viis keedetud kartulitest midagi eriti head välja võluda on imelihtne: keeda kartulid, vajuta “lömmi” ja küpseta ahjus krõbedaks! Võid kasutada ka varem keedetud koorega kartuleid, mis on kappi seisma jäänud.

Keeda kartulid pehmeks, aga mitte katki. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Nirista sellele õige veidi õli ning määri see peopesa või pintsliga laiali.Tõsta kartulid parajate vahedega plaadile ning vajuta kruusi põhjaga lamedaks, nii et koor praguneb. Kartulipätsid võiksid jääda 1‒1,5 cm paksused. Määri pealt vähese õliga, puista peale soola, pipart ja valitud maitsetaimi.

Küpseta 230-kraadises ahjus 30 minutit, kuni kartulid on krõbedad ja kuldsed. Maitsevad kõige paremini kuumalt. Söö niisama, liha kõrvale või tõsta igale kartulile törtsuke paksu hapukoort ja murulauku ning naudi.

Retsepti on koostanud Mari-Liis Ilover.