Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Lamedad Soome kartulileivakesed (rieska’d)

Valmistusaeg: Tik-tak (30-60’)

Vaja läheb:

  • 5 dl või ja piimaga valmistatud kartuliputru
  • 5 dl nisujahu (võib asendada odrajahuga)
  • 2 muna
  • u 1 tl soola
Lamedad Soome kartulileivakesed (rieska’d)

Sega omavahel kartulipuder, jahu, munad ja sool. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Vormi tainast jahuste kätega (tainas kleepub, nii et kasuta jahu julgelt) plaadil 4 umbes 17 cm läbimõõduga lamedat pätsikest. Vajuta sõrmedega neisse süvendid. Küpseta 250 kraadi juures 20 minutit. Rieska’d on kõige maitsvamad soojalt. Jahtunult võid neid pannil võis praadides üles soojendada.

Retsepti on koostanud Mari-Liis Ilover.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru