Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Mahlane kartulikeeks singi ja juustuga

Vaja läheb:

  • 5 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • soola, pipart
  • 150 g võid
  • 1,5 dl piima
  • 3 muna
  • 150 g riivitud juustu
  • 200 g sinki
  • 2‒3 keedetud kartulit, kahvliseljaga puruks surutuna
  • punet või muud meelepärast ürti, hakituna
Mahlane kartulikeeks singi ja juustuga

Selle keeksi puhul on tegemist pidulaua potentsiaalse staariga. Selline tummine keeks on kui omaette söögikord, sest siin saavad kokku nii kartul, liha, juust kui ka teravili. Teisisõnu on ühes toidus koos praktiliselt kõik, mida ühe rikkaliku söögikorra jaoks tarvis.

Esmalt klopi lahti munad. Lisa sulatatud või ja piim. Sega küpsetuspulber jahuga. Lisa nii jahu, juust, kartulid kui ka sink tainasse. Maitsesta soola ja pipra ning punega või muu meelepärase ürdiga. Sega ühtlaseks tainaks ja kalla võiga määritud keeksivormi. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180‒00 kraadi juures vähemalt umbes 30‒40 minutit, kuni keeks on kaunilt kuldpruun.

Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru