Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Oa-kartulisalat

Valmistusaeg: Tik-tak (30-60’)

Vaja läheb:

  • 400 g kartuleid
  • 200 g aedube
  • 1 purk (400 g) valgeid aedube
  • peotäis musti oliive

Kaste:

  • 0,5 dl oliiviõli
  • 0,25 dl sidrunimahla
  • 1‒2 pressitud küüslauguküünt
  • u 0,5 tl soola
  • noaotsaga musta pipart
  • noaotsaga suhkrut
  • kaunistuseks peterselli
Oa-kartulisalat

Keeda kartulid ja aedoad eraldi pottides pehmeks. Aedoad võivad jääda kergelt krõmpsuks. Tükelda kartulid. Nõruta oakonserv, loputa oad sõelal külma vee all läbi ja tõsta köögipaberile kuivama.

Laota kaussi või vaagnale kartulid, keedetud oad, konservoad ja oliivid. Kastmeks vispelda või loksuta kaanetatud purgis hoogsalt kõik ained segamini. Vala kaste salatile, sega läbi. Maitsesta vajadusel veel soola ja/või pipraga. Raputa peale hakitud peterselli. Salat maitseb hästi nii leigelt kui ka külmalt.

Retsepti on koostanud Mari-Liis Ilover.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru