Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Raputatud värsked kartulid

Portsjonite arv: 3

Vaja läheb:

  • 500 g värskeid koorega kartuleid
  • 1 sl võid
  • 2–3 rohelise sibula vart
  • 2–3 sl hakitud värsket tilli
  • 2 kuhjaga sl hapukoort
  • Soola
Raputatud värsked kartulid Koorimata

Soome vanaemadelt pärit suveretsept: hyrskypotut. Kuumad keedetud kartulid raputatakse potis koos või, hapukoore ja maitserohelisega läbi, nii et nad lähevad veidi katki. Sobib nii omaette toiduks, kuid eriti hästi maitseb koos kalaga – kas suitsukala või hoopistükkis heeringaga.

Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Vala vesi ära ja lase kartulitel hetk ilma kaaneta aurata. Lisa kuumadele kartulitele tükkidena või, hakitud roheline sibul ja till ning hapukoor. Lisa ka veidi soola. Aseta potile kaas ja raputa potti tugevalt paar korda nii, et kartulid lähevad veidi katki ning kõik koostisained segunevad. Söö kohe!

Retsepti on koostanud Mari-Liis Ilover.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru