Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Soe kartulisalat grillitud halloumi, kirsstomatite ja ubadega

Valmistusaeg: Tik-tak (30-60’)

Vaja läheb:

  • 3 keskmise suurusega kartulit, keedetuna ja koorituna, sektoritena
  • korralik peotäis kirsstomateid, poolitatuna
  • 2 sl head oliiviõli
  • 2 küüslauguküünt, hakituna
  • paar oksa tüümiani
  • 400 g rohelisi või kollaseid aedube
  • 300 g halloumi-juustu
  • sidrunimahla
  • soola ja pipart

Kaste:

  • 1 sl sidrunimahla
  • 2 sl oliiviõli
  • hakitud värskeid ürte
Soe kartulisalat grillitud halloumi, kirsstomatite ja ubadega

Väga maitsev suvine salat roheliste ubade, kirsstomatite, kartuli ja halloumi-juustuga. Kartul ja halloumi muudavad salati üsna toekaks ja nii võib selline maitsev ja tervislik soe salat ka praadi asendada. Talvisel ajal võid kasutada külmutatud aedube.

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel oliiviõli ning hakitud küüslauku. Lisa paar tüümianioksa ja poolitatud tomatid ning hauta mõned minutid, et tomatitest hakkaks veidi mahla eralduma. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Tõsta pannilt. Lisa pannile veidi õli ning prae sektoriteks lõigatud kartuleid, kuni nad on kuldsed. Tõsta ka need pannilt ja hoia soojas.  

Keeda soolaga maitsestatud vees ubasid umbes 5 minutit, kurna. Grilli viiludeks lõigatud halloumi’t mõlemalt poolt või küpseta pannil õli sees mõlemalt poolt kuldseks. Sega oad pannil olevate tomatitega. Vajadusel nirista peale veel täiendavalt oliiviõli. Tõsta oad ja tomatid taldrikule. Lisa kartul. Aseta peale grillitud halloumi, maitsesta veel vajadusel sidrunimahla, soola ja pipraga ning serveeri kohe.

Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.