Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Vürtsikas kartuli-läätsehautis (dhal)

Valmistusaeg: Pisut rohkem (10-30’)

Vaja läheb:

  • 1 sibul
  • 1 priske küüslauguküüs
  • 2 sl õli
  • 1 tl jahvatatud ingverit
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 tl tšillihelbeid
  • 1 tl jahvatatud koriandrit
  • 1 tl garam masala’t
  • 4 kartulit
  • 1 porgand
  • 2 dl punaseid läätsesid
  • 1 purk (400 g) purustatud tomateid
  • 4‒5 dl vett
  • 1 tl suhkrut
  • 1 tl soola
  • musta pipart
Vürtsikas kartuli-läätsehautis (dhal)

Haki sibul ja küüslauk, tükelda porgand ja kartulid väikesteks kuubikuteks. Kuumuta sügaval pannil õli. Lisa kõik maitseained, kuumuta 30 sekundit. Tõsta pannile sibul ja küüslauk, prae madalal kuumusel läbipaistvaks. Lisa porgandi- ja kartulitükid, prae segades paar minutit. Vala pannile loputatud läätsed, tomatikonserv ja vesi. Maitsesta soola, suhkru ja musta pipraga. Lase kaane all podiseda 15 minutit. Maitse, ja lisa vajadusel soola. Paku keedetud riisi juurde või lameda saiaga. Eriti mõnusa eine saad, kui tõstad dhal’i peale praetud muna.

Retsepti on koostanud Mari-Liis Ilover.