Väärt värk

#VÄÄRTVÄRK

Kartul on väärt värk! Läbi sajandite on see meie toidulaual aukohal olnud. Aga kartulitega on nii, et neid kvaliteetselt kasvatada, hoiustada ja transportida on kallis. Sellepärast paluvad põllumehed Sul kartulit väärtustada – kui maksad kilo eest vaid mõne sendi rohkem, saad juba palju kvaliteetsema kartuli.

Miks eelistada kindlat sorti?

Sest nii võid kindel olla, et kartulid on ühtlase kvaliteediga, ja saad valida õigete omadustega kartuli just sellesse rooga, mida teha plaanid. Vaata kõiki sorte ja nende kasutussoovitusi siit.

Miks on pakendatud kartul kallim?

Lihtne vastus on, et temaga on tehtud rohkem tööd – valitud välja ühesuurused ja defektideta mugulad, pakendatud ning hoiustatud nii, et säiliksid head maitseomadused ja mugul ei kahjustuks.

Miks eelistada kallimat kartulit?

Sest see on lihtsalt kvaliteetsem ja siis saavad põllumehed ka edaspidi head kartulit kasvatada. Kui kõik ostaksid vaid kõige odavamat kartulit, läheks alla kogu üldine tootmise kvaliteet. Loe kartuli toiteväärtusest.

Miks eelistada pestud kartulit?

Sest pestud kartuli kvaliteeti näed kohe poes ja seda on lihtsalt mugavam koorida. Pesemata kartuli vead ilmnevad alles kodus.

Identiteedikriis!

Lahtine kartul ei pruugi täpselt teada, kust ta pärit on või mis ta nimi on.

Kes kallimast kartulist kasu saab?

Eelkõige tarbija, sest nii jõuab lettidele kvaliteetne ja maitsev kartul. Vaata kartuli retseptekartuliretsepte.