Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Ahjupeedi-püreesupp

Valmistusaeg: Tund ja +

Vaja läheb:

  • 500 g peeti
  • 200 g kartuleid
  • 700 ml kana- või köögiviljapuljongit
  • oliiviõli

Krõbedad leivakuubikud:

  • 1 viil vormileiba
  • 1 sl oliiviõli
  • soola
  • 0,5 tl kuivatatud peterselli
Ahjupeedi-püreesupp

Mässi üks suur peet või vastav kogus väikeseid fooliumisse. Küpseta 200-kraadises ahjus 45‒60 minutit, kuni puidust ork läheb kergesti peedi sisse. Lase peedil veidi jahtuda, seejärel koori. Koori ja tükelda kartulid. Lase puljong keema ning keeda selles kartulitükid pehmeks, selleks kulub umbes 10 minutit. Tõsta kartulid puljongist kannmikserisse. Lisa ka tükeldatud peet ning oliiviõli. Püreesta, lisades vähehaaval puljongit, kuni saad paraja paksusega supi.

Lõika leivaviil kuubikuteks. Kuumuta pannil oliiviõli. Lisa leivakuubikud, veidi soola ning kuivatatud petersell. Prae, kuni leib on kuldne. Serveeri suppi leivakuubikutega. Soovi korral lisa hapukoort.

Retsepti on koostanud Mari-Liis Ilover.