Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Kartuli-brownie Kreeka pähklite ja jõhvikatega

Valmistusaeg: Tik-tak (30-60’)

Vaja läheb:

  • 100 g võid
  • 200 g tumedat vähemalt 70%-se kakaosisaldusega šokolaadi
  • 2 muna
  • 200 g suhkrut
  • noaotsaga soola
  • 100 g rukkijahu
  • 200 g keedetud kartuleid
  • 100 g kuivatatud jõhvikaid
  • 100 g Kreeka pähkleid
  • kaunistuseks tuhksuhkrut
Kartuli-brownie Kreeka pähklite ja jõhvikatega

Sulata paksu põhjaga kastrulis madalal kuumusel üheskoos või- ja šokolaaditükid. Tõsta pliidilt, lase hetk jahtuda. Klopi munad suhkru ja soolaga lahti, sega vispli abil šokolaadiseguga. Lisa jahu, sega ühtlaseks. Riivi keedetud kartulid peenikese riiviga, sega taina hulka. Haki jõhvikad ja Kreeka pähklid jämedalt, lisa tainale.

Kata neljakandiline umbes 23 x 34 vorm küpsetuspaberiga. Võid vormi põhja eelnevalt õliga kokku pintseldada, siis ei liigu küpsetuspaber paigast ja lihtsam on tainast laiali määrida. Vala tainas vormi. Tasanda spaatliga ühtlaseks. Küpseta 180 kraadi juures 25 minutit. Lase jahtuda, lõika tükkideks, sõelu peale tuhksuhkrut.

Retsepti on koostanud Mari-Liis Ilover.