Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Kartulirösti kalamarjaga

Valmistusaeg: Tund ja +

Vaja läheb:

  • 500 g kooritud kartuleid
  • 1 muna, lahtiklopituna
  • soola
  • oliiviõli praadimiseks + 1 tl taina sisse
  • 4 sl hapukoort
  • lõhe- või forellimarja
Kartulirösti kalamarjaga

Krõbedad kuldkollased kartulipätsid küllusliku hapukoore ja kalamarjalisandiga. Sobib hästi nii pidulauale kui ka argiõhtut vääristama. Vaeva ei nõua see roog palju, küll on aga tulemus nauditav ja tavapärasest veidi pidulikuma iseloomuga.

Keeda kartuleid soolvees umbes 10 minutit. Kartuli keskosa peab olema veidi tahke. Kurna ja jahuta. Aseta külmkappi, soovitavalt üleöö. Riivi kartulid pikkadeks ribadeks. Lisa muna, soola ja üks teelusikatäis õli. Sega kergelt läbi.

Kuumuta pannil õli. Kui õli on kuum, lisa õli sisse 2 sl kartulimassi. Vajuta mass pannil lamedamaks. Küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks ning tõsta siis küpsetuspaberile nõrguma. Jahuta veidi ning serveerides aseta igale kartulipätsile hapukoort ning kalamarja.

Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru