Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Lõkkekartulid

Valmistusaeg: Tik-tak (30-60’)

Lõkkekartulid

Kevadisel ja sügisesel koristusajal, kui põlevad oksarisu- ja leheprahilõkked, on patt kasutamata jätta kuuma kohevat tuha- ja söehunnikut. Kui lõke on põlenud ja tuhk tulikuum, visake tuha alla mõned koorega kartulid. Kartulid võib tuha sisse pista niisama või siis fooliumisse keeratult. Ühte fooliumisse võib keerata paar-kolm kartulit.

Küpsetamise aeg sõltub tuhahunniku suurusest ja kuumusest. Mõistlik on üht kartulit seest igaks juhuks proovida, enne kui kõik lõkkest välja võtta. Kui kartuleid enne umbes 10 min keeta, küpsevad nad kiiremini. Siis pane (ürdi)võid ja soola peale ja vaatamata sellele, et suu ja sõrmed kuumast tulitavad, on sealsamas lõkke ääres süües see tuha- ja suitsumaitseline kartul puhas õndsus!

Retsepti on koostanud Mari-Liis Ilover.