Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Mulgi puder

Valmistusaeg: Tik-tak (30-60’)

Vaja läheb:

  • 2 dl kruupe
  • 800 g kartuleid
  • 100 g suitsupeekonit
  • 1 suur sibul
  • 1 tl soola
Mulgi puder

Kata kruubid veega ja leota neid paar tundi kuni üleöö. Koori kartulid ja poolita. Tõsta kartulid ning leotatud ja nõrutatud kruubid potti ja kata napilt veega. Lisa sool. Keeda umbes tund aega, kuni kogu vesi on imendunud ning kartulid täiesti pehmed. Tambi pudrunuiaga ühtlaseks ja klopi lusikaga segamini.

Lisandiks prae pannil tükeldatud peekonit, kuni rasv hakkab välja sulama. Lisa hakitud sibul ja prae veel, kuni sibul on kuldpruun. Tõsta peekoni-sibulasegu pudruportsjonitele. Serveeri kohe.

Retsepti on koostanud Mari-Liis Ilover.