Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Potella ehk kartulist paella mereandidega

Valmistusaeg: Tik-tak (30-60’)

Vaja läheb:

  • 2 sl oliiviõli
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • pool tšillikauna
  • pool punast paprikat
  • 1 sl suitsupaprikat
  • 1 tl paprikapulbrit
  • noaotsaga kaneeli
  • 4 keskmist kartulit
  • 300 ml kanapuljongit
  • 1 sl sidrunimahla
  • 200 g mereande: sinimerekarpe, beebikaheksajalgu, kalmaarirõngaid
  • lisaks 5 toorest tiigerkrevetti
  • 1 terve sidrun
  • soola
  • musta pipart
  • värskelt hakitud peterselli
Potella ehk kartulist paella mereandidega

Kui klassikaline paella valmistatakse riisiga, siis toredaks vahelduseks on sama toit tehtuna hoopis meie oma kartuliga. Kui sul on paellapann, saad seda toitu valmistada suvel grillil.

Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta paellapannil või tavalisel pannil õli. Prae selles sibul ja küüslauk madalal kuumusel kuldseks. Lisa hakitud tšilli, paprika, suitsupaprika ja paprikapulber ning kaneel. Prae veel madalal kuumusel 5‒7 minutit. Tükelda kartulid väiksemateks kuubikuteks, lisa pannile, sega läbi ning prae paar minutit. Vala kartulitele puljong ja sidrunimahl. Lase keema tõusta. Lisa nüüd valitud mereannid ning keeda, kuni kartulid on pehmed ja mereannid küpsed, umbes 10 minutit. 

Samal ajal prae eraldi pannil õlis tiigerkrevetid, maitsesta soola, pipra ja sutsu sidrunimahlaga.

Kui potella on valmis, tõsta sellele praetud tiigerkrevetid. Kaunista sidrunisektorite ja hakitud peterselliga. Jahvata peale musta pipart.

Retsepti on koostanud Mari-Liis Ilover.