Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Tex-mex-hõnguline kartulipanniroog

Valmistusaeg: Tik-tak (30-60’)

Portsjonite arv: 4

Vaja läheb:

  • 1 sl oliiviõli
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 200 g veisehakkliha
  • 3 kartulit 
  • 1 väike paprika või pool suuremat
  • 2 sl takomaitseainet
  • 1 dl vett
  • 100 g kirsstomateid
  • 1 purk (400 g) punaseid ube
  • 50 g riivitud juustu
  • Värsket peterselli
  • Soola, musta pipart
Tex-mex-hõnguline kartulipanniroog Koorimata

Mehhiko mõjutustega panniroog, kus kartul on üks peamistest koostisosadest ja saab end lausa staarina tunda.

Haki sibul ja küüslauguküüned. Tükelda kartulid kuubikuteks (pole vaja koorida). Puhasta paprika seemnekojast, tükelda. Poolita kirsstomatid. Nõruta oad konservivedelikust ja loputa sõelal.

Kuumuta pannil oliiviõli. Lisa sibul ja küüslauk. Lisa hakkliha ja prae, kuni hakkliha punane värvus on asendunud pruuniga. Maitsesta soola, pipra ja takomaitseainega. Hauta rooga umbes 20 minutit, kuni kartul on pehme. Kui vahepeal tundub, et vett jääb väheks, lisa veidike. 

Lisa lõpuks poolitatud kirsstomatid ja nõrutatud oad ning hauta veel 5 minutit. Puista kuumale panniroale riivitud juust ja lase sel toidu kuumuses sulada. Serveerimisel lisa värviks ja värskuseks hakitud peterselli.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru