Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Ungaripärane veiselihahautis paprika ja kartulitega

Valmistusaeg: Tund ja +

Vaja läheb:

  • 400 g pehmet kondita veiseliha või valmis tükeldatud guljašiliha
  • 2 sibulat
  • 1 küüslauguküüs
  • 2 sl õli
  • 2 sl paprikapulbrit
  • 680-grammine purk letšot
  • 1 tl suhkrut
  • 5 kartulit
  • 7 musta pipra tera
  • soola
  • värsket hakitud peterselli
Ungaripärane veiselihahautis paprika ja kartulitega

Tükelda lihatükk umbes 2 cm suurusteks kuubikuteks. Poolita sibulad ja viiluta, haki küüslauguküüs. Kuumuta pannil õli. Prae sibul ja küüslauk läbipaistvaks, tõsta haudepotti.

Pruunista selsamal pannil liha, lisa paprikapulber ja maitseks soola, sega läbi. Tõsta potti.

Lisa haudepotti letšo, teelusikatäis suhkrut ja pipraterad. Hauta kaane all madalal kuumusel 1 tund. Lisa tükeldatud kartulid ja hauta veel pool tundi. Raputa valmis toidule värsket hakitud peterselli.

Retsepti on koostanud Mari-Liis Ilover.